Aktuel og kommende udstilling

Kommende udstilling:

-------------------------------------------------------------------------------------------

Fernisering torsdag 22. november kl. 19.00

22. november – 9. december

Peter Witt, Helsinge

• Malerier

Den ene kunstner, som udstiller i Kunstforeningen Trehøje i

november-december måned, er landskabsmaler Peter Witt.

Han bor i Ramløse med fri udsigt ud over Ellemose mod Tibirkebakker,

har sine motiver lige ved døren.

Og holder meget af at arbejde udendørs med motivet direkte for

øje. Tit kan man møde ham ude i naturen med sit staffeli

omkring Arresø, klitterne ved Tisvildeleje eller udsigtspunkter i

Tibirke Bakker, hvor man ustandseligt møder fine stemninger i

de skiftende årstider, farver, former og lys.

Peter Witt er udøvende professionel kunstner, og har også de

sidste årtier rejst meget i Europa.

Det er en stor oplevelse at rejse ud i andre steder af verden og

tage fat på anderledes kuperede landskabstyper, at stå i det

nordlige Alpes-de-Haute-Provence Frankrig med staffeliet og

duften af lavendler er en fantastisk oplevelse, i områder der

dækker

farven lilla

på størrelse

med Nord-

sjælland er

en kontrast,

der er svær

at komme uden om når man som kunstner elsker

farvernes kontrast i alle mulige afskygninger og nyder at skabe

billeder ud fra den impressionistiske malerstil.

At kunne fornemme de gamle mestre som Claude Monet og

Krøjer der altid var i naturen med deres sans for stemningerskildret på lærredet er de øjeblikke der som landskabsmaler

giver mit liv mening.

Det er, som når folk spørger forundret: ”Kan du leve af det?”

Så plejer jeg altid at sige: "Jeg har svært ved at leve uden."

Med farverne skitserer jeg et rum og en balance i billedet, senere bliver billedet finpudset, og justeret hjemme i værkstedet, det er som

en rejse at være i atelier efterfølgende med billederne som fortæller på mange af de oplevelser og inspirations rige tider i det fri«.

Hilsen Peter Witt

22. november – 9. december

Helge Voldbjerg, Hedehusene

• Skulpturer

Stålet udtrykker styrke, råhed, yndefuldhed, elegance og lethed

I 1956 blev jeg født i Kildebrønde, og er nu bosat i Hedehusene. Jeg er udlært klejnsmed og er meget glad for at arbejde med styrken og mangfoldigheden i stål. I over 25 år har jeg arbejdet med stål og min første skulptur blev til i min læretid. Mine værker er udført mest som relieffer, men jeg hamine ting. Jeg har haft en del udstillinger bl.a. i forskellige kunstforeninger, hvor mine værker har vakt en del opmærksomhed.

Inspirationen henter jeg fra mine omgivelser og ideer er der rigtig mange af.

Hvis du som enkeltperson eller gruppe gerne vil besøge mit atelier kan det lade sige gøre efter forudgående aftale.

Hilsen Helge Voldbjerg

25. oktober – 11. november

Kirstine Ørts Thingstrup, Vemb

• Malerier

NATUR SPOR

Spor af natur i billeder. Billeder med naturen som inspirationskilde.

Værkerne er lavet på kobbertrykspapir med pigment og akryl i proces med bl.a. vand og nedskurring. Enkelte billeder er dog på lærred beklædt med nepalpapir, som gør det muligt også at anvende vand og nedbrydning på lærreder.

Det organiske udtryk fremkommer ved at følge naturens principper, hvor den flydende bevægelse opbygger og nedbryder i en cirkulær proces. Ind imellem bliver alt næsten nedbrudt og alligevel består spor, der efterfølgende giver inspiration til at arbejde videre. Lag på lag. Processen kan minde om naturens erosion og forandring. Nedbrydning og opbygning.

Naturens dan-

nelse af spor

gennem tusin-

de af år er fas-

cinerende og

kan kun bringe

ydmyghed

frem i forsøget

på at danne

spor, der min-

der om natu-

rens kunst.

Den fantastiske

natur og det

uopnåelige i at nå naturens evne til at frembringe kunst. Inspirationen kommer især fra områderne ved Vesterhavet, skovene og fra landskaber på Island.

Enkelte billederne er lette og luftige. Her er nogle konturer fremhævet med fine streger med tusch eller blyant.

Min mesterlærer er billedkunster Inge Kjær, Ulfborg, hvor jeg har været på mange kurser de sidste 10 år.

Tidligere var mit materiale oliemaling på lærred.

Enkelte steder er der tekster til temaer, som billederne tager afsæt i.

Det er en fritidsinteresse for mig. Til daglig arbejder jeg som psykoterapeut med menneskers processer og udvikling. Den menneskelig proces, som beskrives af Ole Vedfelt, ligner på mange måder de processer, der findes i naturen og som billederne også forsøger at afspejle. Der er en konstant søgen efter det der kan fremhæves og forfines, hvorved der kan fremkomme dybder og indhold som ikke umiddelbart var synligt.

Venlig hilsen fra Kirstine Ørts

25. oktober – 11. november

Johannes Kristensen, Vildbjerg

• Tiffany

TIFFANY

Vildbjergs multikunstner Johannes Kristensen udstiller Tiffany værker.

Johannes Kristensen forklarer, at Tiffany er en gammel østeuropæisk teknik inden for glaskunst. Man lodder glasstykker sammen med kobbertråd for derefter at efterbehandle med tin, så lodningerne fremstår sølvfarvede.

I udstillingen vil indgå mange forskellige genstande så som: lampeskærme – engle – fugle – blomster o.m.m.

Der er mulighed for at indgive bestilling til julegaver o.l

Kunstforeningen Trehøje

Burgårdsvej 8, 7480, Vildbjerg kontakt@kunstforeningen-trehoje.dk