Aktuel og kommende udstilling

2. - 19. maj

Doris Marager, Viborg

- Malerier

Doris Marager fra Viborg.

Mine malerier er som regel figurative og farverige.
Min mor har malet, og min far har startet en kunstforening, så jeg har været omringet af “Kunstverdenen”.
I ’95 startede jeg for alvor med at male.

Jeg er autodidakt, dog med 2-årigt kursus i billedgennemgang på Århus Kunstakademi.
Jeg synes, billederne skal tale for sig selv; de har jo deres eget liv.
Jeg udstiller gerne i kunstforeninger og gallerier. Har udstillet flere steder, bl.a. Fussingø Slot, Kirsten Kjærs Museum. Endvidere på de censurerede udstillinger i Ikast, Bjerringbro, Gimsinghoved, og på den statsautoriserede censurerede udstilling Tistrup KS.
Jeg er blevet

inviteret til

at udstille

på Vildbjerg

kulturhus

i maj ’19

og glæder mig.

Vh. Doris

Marager

-------------------------------------------------------------------------------------------

2. - 19. maj

Daina Vangaite Belzakiene, Litauen

-Keramik, brugskunst

Kunstforeningen Trehøje har i perioden 02.05.19 – 19.05.19 udstilling med værker af keramikeren: Daina Vangaite Belzakien.

Daina V Belzakien skriver, at hendes produkter er skabt for at glæde – også i forbindelse med mad og drikke i hjemmet.

Hun er uddannet fra kunstakademiet i Kaunas i Litauen, og hun er en af de første, der blev færdige i de allerførste år efter landet blev frit og selvstændigt efter ca. 50 års Sovjetstyre.

Hendes uddannelse foregik således både under sovjetperioden og de første år med selvstændighed i landet. Friheden åbnede muligheden for selv at tolke – udtrykke sig og vælge temaer, farver og former.

Disse to vidt forskellige perioder har således betydet, at hun blev indført i de gamle, traditionelle og grundige håndværkstraditioner indenfor kunstnerisk udsmykning af lertøj og keramik.

Adgangen til lerfarver i mange nuancer har

givet Daina muligheden for at vise sit frie

og fabulerende kunstneriske talent.

Daina bruger kun materialer, der opfylder

EU's krav til fødevareopbevaring.

Kunstforeningen Trehøje

Burgårdsvej 8, 7480, Vildbjerg        kontakt@kunstforeningen-trehoje.dk